Gebruiker:Lebreton

From WikiEducator
Jump to: navigation, search

English

Mijn werklijst -


Contact-new.svg Oliver van Praag
Wildeharen.jpg
English
Website:http://oesterbar.info/
Employer:Zelfstandig ondernemer
Occupation:Oysterman - Freelance ICT advisor/teacher
Nationality:[Netherlands]
Country:The Netherlands
email


Over mij

Hallo buren !
Ik ben een part-time cursus leider, wekelijkse lessen UbuntuGNU/Linux & OOo-suite. Fervent voorstander van open source sinds ik enkele jaren geleden de OpenOffice.org suite en daarna GNU/Linux leerde kennen. Mijn vrouw en 17 jaar oude dochter hebben mij, spottend, de bijnaam Olinux gegeven, vanwege mijn enthousiasme en bereidheid om te praten over de voordelen van GNU/Linux boven MSwindows.
Een van de meest inspirerende aspecten van de open source gemeenschap is, juist dat: het Open is. De bereidheid om kennis te delen, het warme welkom en de ontvangts op fora, de hulp waar je bij het starten als Linux 'noob' of 'newbie' niet zonder kunt. De leercurve, voor iemand die verder wil gaan dan de Linux GUI (Grafisch User Interface), lijkt op het eerste gezicht een steile, de beloningen zijn echter groot in termen van vrijheid van keuze. Je krijgt veel keuzes als je Linux gebruikt, maar deze vrijheid brengt verantwoordelijkheid met zich mee. En voor het nemen van verantwoorde keuzes, heb je kennis nodig. Werken met Linux is een steeds evoluerende cirkel van leren en groeien.
De GNU/Linux GUI's (er zijn heel wat) zijn onlangs uitgegroeid tot zeer gebruiksvriendelijke besturingssystemen, die vrijwel dezelfde functionaliteit bieden, zo niet meer, dan MS, maar zonder de dure licenties en de constante dreiging van virussen en malware.

Huidige werksituatie

  • Freelance leraar bij IntraTeach; Introductie cursus GNU/Linux, Ubuntu en Open Office tbv personneel van een bedrijf dat overstapt van MS naar Linux.
  • Oesterman; Openen van Oester op prive en zakelijke party's, bruiloften, beurzen en allerlij events.
  • Creatie Digitale Archieven; Convertie van papier naar digitaal en doorzoekbaar archief. Documenten worden gescand door middel van (OCR) optische tekst herkening opgeslagen als doorzoekbare pdf en html bestanden. Het geheel word voorzien van een centraal index bestand, waarin alle tittels en documenten makkelijk terug te vinden zijn.
  • Gratis Website Hosting and domein registratie: Gratis open source installatie scripts voor wiki's, blogs, fora en meer....
  • Freelance ICT adviseur voor open source CRM/ERP implementaties.

Vroegere werkervaring

  • Coordinator in internationale weg en maritiem transport en logistiek.
  • (Kunst)Schrijnwerker. Tevens individuele introductie cursussen
  • Crêpier

Hobbies

Diversen

Bronnen


Notities

Face-smile-big.svg
This user is a WikiNeighbour
for WikiEducator.


Comments from your WikiEdiot Neighbours

I recommend that you add an English user page, then link between the two of them, See my user page to see how I set up liks bewteen the different languages --Phil Bartle 16:49, 24 April 2009 (UTC)