Potentialul communitatii/FAQ

From WikiEducator
Jump to: navigation, search

English Espanol Francais Portugues

PB-hea-ro.gif
PB-Iul2-ro.gif
Intrebari Frecvente

Intrebari Frecvente

Fisierul FAQ
Material de: Phil Bartle and Valerie Taylor
traducere de Iulia Bulibasa

Referinte:

Raspunsuri la unele din cele mai frecvente intrebari

Despre noi

Despre CEC? De ce este importanta?

CEC intretine un site cu materiale de training disponibile in mai multe limbi pentru mobilizatori si trainerii lor, coordonatori, si manageri. Asigura indrumare si incurajare individuala pentru cei care au nevoie. Asigura un sir de resurse pentru mobilizatori si pentru trainingul si coordonarea mobilizatorilor. Trainingul este bazat pe metodologia CEC al carui scop este de a incuraja si de a ghida comunitatile cu un venit mic sa devina mult mai independente.
  • Asigura:
    • mobilizare - metodologie
    • materiale detraining
    • traduceri / localizare
    • suport pentru mobilizatori


Cum ii ajuta aceste materiale pe lucratorii saraci?
Cum pot avea ei acces la aceste materiale si cum pot beneficia de ele ?

Materialul in sine nu este directionat catre lucratorii saraci ci catre mobilizatori si trainerii acestora. Le ofera trainingul necesar pentru organizarea lucratorilor saraci ( si a celorlati membri ai comunitatii) pentru a deveni independenti.
Mobilizatorii si trainerii descarca materialul si il printeaza pentru al folosi la workshopurile locale. Deasemenea ,ne trimit eventuale intrebari iar noi le raspundem si le oferim eventuale sugestii . Mobilizatorii si trainerii sunt cei care au acces la computer prin intermediul angatorului sau un internet cafe iar unii dintre ei detin un computer personal.


De ce sunt aceste materiale disponibile in atatea limbi ?
De ce nu este disponibil un anumit material intr-o anumita limba ?

Traducerile materialelor CEC sunt disponibile in atatea limbi datorita voluntarilor care isi dedica timpul, energia si cunostintele. Voluntarii CEC fac parte dintr-o organizatie virtuala. Daca unul dintre aceste documente nu este tradus, inseamna ca avem nevoie de un voluntar care sa traduca acel document.


Care este ideologia CEC ?

Incercam pe cat posibil sa nu includem nici un fel de ideologie politica sau religioasa in munca noastra. Evitam teoretizarea si ne concentram in special pe “Metodologii” de lucru folosite pentru a incuraja comunitatile sa devina mai independente


Care sunt beneficiile acestei activitati?

Cei care voluntariaza pentru Community Empowerment Collective, fac asta deoarece cred in viziunea acestei organizatii si valoarea acesteia pentru oamenii saraci din toata lumea.


Voluntariat

Ce este UNV-OV? Cine poate voluntaria? Cum?

Programul de Voluntariat UN (UNV) include Voluntarii On line – un website de recrutare a voluntarilor care lucreaza online ajuntand organizatiile non profit inregistrate pe acest site. Noi (CEC) suntem clineti ai UNV OV. Majoritatea voluntarilor nostri sunt recrutati cu ajutorul acestora.
Voluntarii pot primi un certificat -Voluntar UN- prin care li se recunosc serviciile aduse Community Empowerment Collective, un partener UN.

Certificatul meu va fi acordat numai de catre ONG sau si de catre sponsorul organizatiei , UN ? ?

Certificatul va fi acordat de catre UNV – OV ( Voluntarii Natiunilor Unite – Voluntari Online) la recomandarea organizatiei noastre. Pentru a fi eligibil trebuie sa completati sarcina care vi s-a atribuit(de obicei un modul) si sa aplicati pe siteul UNV-OV.


Despre traducere

De ce folosim CatsCradle? De ce nu se face traducere directa ?

Deoarece lucram online si materialele noastre de training sunt pagini web, disponibile tuturor pe internet . Cerinta noastra este de a traduce direct pagina web in pagina web. Cea mai usoara si directa metoda este aceea de a folosi CatsCradle.

Cum procedez daca gasesc o greseala dupa ce am trimis materialul tradus ?

Dureaza mult timp si este nevoie de mult efort pentru a edita o traducere, atribuirea culorii si grafica potrivite limbii in care a fost tradus textul. Nu trimiteti textul inca o data. Daca greseala este una minora, descrieti unde s-a gresit si in ce consta intr-un document Word. Daca greseala este una majora, cereti sa vi se trimita textul inapoi si faceti corectiile la textul la care s-a lucrat deja (editat).


Despre CEC

Cine suntem?

Community Empowerment Collective este o asociatie nonprofit a unor membri care contribuie la acest site. CEC este inregistrata ca si asociatie localizata in British Columbia, in vestul Canadei si are un buget anual egal cu zero. Membrii asociatiei provin din toate colturile lumii. Asociatia are o structura minimala, un pic mai organizata decat o adunare a unor indivizi, de aceea si cuvantul “collective”, colectiv.


Pot obtine fonduri de la CEC? ?

Nu. CEC este un site de training, contine materiale de training care descriu cum sa obtineti bani de la alte agentii si cum se scriu propunerile de sponsorizare/finantare. Puteti cere o lista cu posibilele agentii finantatoare si adresa acestora daca ii scrieti Web Smith-ului. Vedeti: Vacile si Gainile


Cum pot cunoaste alti membri CEC: ?

Avem doua mijloace de a ajuta volunatarii sa se cunoasca, din moment ce nu ne vedem in persoana. De obicei le sugeram membrilor nostri sa isi creeze un cont pe Facebook, unde avem grupul nostru, Community Empowerment, unde puteti adauga in lista de prieteni toti membrii acestui grup. De asemenea avem doua grupuri de discutii online, Mobilisers, pentru voluntari, si consta intr-o serie de discutii tehnice si alte modalitati de contributie si Community Strengthening. Grupurile de discutie sunt accesibile tuturor voluntarilor si includ toate subiectele legate de continutul materialelor de training. Incurajam voluntarii sa faca schimb de adrese de email cu cei pe ii care ii cunosc pe Facebook si pe cele doua grupuri de discutie. Vedeti: Useful Links .


Cum pot voluntaria daca nu pot traduce ?

Exista mai multe metode de contributie , cu exceptia strangere de fonduri. Puteti recruta mai multi voluntari sau puteti voluntaria offline postand anunturi de recrutare in campusuri si centre comunitare. Puteti face prezentari Power Point, desene alb si negru pentru materialele de training, coordona voluntari ( este un angajament de lunga durata dar care nu necesita sa cunoasteti alta limba decat engleza). Vedeti: Avem nevoie de un Voluntar .


Contacti-ne...

Aveti si alte intrebari ?

Va rugam sa ne scrieti daca aveti alte intrebari sau sugestii. Apreciem interesul dumneavoastra si asteptam sa ne scrieti.Scrie-ne.


Link catre pagina de start a site-ului CEC


Utilities

Frequent Contacts

Our little band, and friends of CE

1 2 3
Janita Thomson Helia DezimahataLory Phil Bartle
Shamsi Sohrab Kieran Groeger Jafar Filfil
Cristina Varela Maria (Nahir) Seijo Ines Pinto
Elodie Chatlais Valerie Taylor Iulia Bulibasa
Friends: Gladys Gahona Jibril Touzi

Notes from my Wikineighbours

Feedback2.png Please put your comments in the Discussion page; Click on the discussion tab at the top of this page.