Cerca per matèries pas a pas

From WikiEducator
Jump to: navigation, search

1. Una vegada estigueu a la pantalla de Cerca bàsica, seleccioneu l'opció Matèria. Podeu fer la cerca limitant la localització on voleu que es trobi el document que busqueu, per utilitzar aquest límit de cerca seleccioneu la biblioteca de l'apartat “Buscar al catàleg de”.

13.GIF


2. Tot seguit poseu la matèria que voleu a la casella Paraula o frase i cliqueu Cercar. Per exemple anem a buscar: cinema. Les matèries s'han de posar sempre en català


14.GIF


3.Tot seguit us apareixerà una llista de matèries amb la que heu escollit en primera posició. En cas que no hi hagi cap document associat a la vostra matèria us apareixerà una llista amb les matèries més semblants. El número que apareix a la part esquerra (Núm. Entrades) fa referència al nombre de documents que es tenen de la matèria escollida.


15.GIF


4. Ara cliqueu a sobre de la matèria i accedireu a la llista de documents associats a aquell terme.


16.GIF


5. Per veure els exemplars i la disponibilitat del document escollit heu de clicar a sobre del número que es troba a l'esquerra de cada títol. (Per exemple anem a veure els exemplars del títol: El cinema en català al País Valencià).


17.GIF


6. Us apareixerà la pantalla d’Informació bibliogràfica (autor, títol, etc.). Si aneu a Còpies, arribeu al menú d’Exemplars i volums.


18.GIF


7. En el menú d’Exemplars i volums podeu consultar les biblioteques que el tenen (localització), la seva disponibilitat (estat) i el codi de barres (codi). Si voleu localitzar el document a la biblioteca, cliqueu a sobre del número que apareix a l'esquerra i accedireu a la pantalla de dades de l’exemplar.


19.GIF

8. En aquesta pantalla, la signatura topogràfica us indica on podeu trobar el document a la biblioteca. Per tal de trobar-lo mireu les indicacions de la biblioteca i si cal també us podeu adreçar al personal de la biblioteca.


20.GIF


Altres opcions

Fitxa.GIF Fitxa: et dóna més informació bibliogràfica del document

Mainmenu.gif Nova cerca: et porta de nou a la pantalla principal de cerca

Help.gif Ajuda: “ajudes del catàleg”


Demostració del tutorial

Media:Cerca_per_matèries.swf


Consells per a la visió dels vídeos