Cerca per autor pas a pas

From WikiEducator
Jump to: navigation, search

1. Una vegada estigueu a la pantalla de Cerca bàsica, seleccioneu l'opció Autor (que apareix per defecte). L'autor és la persona que ha elaborat el document.

Podeu fer la cerca limitant la localització on voleu que es trobi el document que busqueu. Per utilitzar aquest límit de cerca seleccioneu la biblioteca a l'apartat “Buscar al catàleg de”.

1.GIF


2. Tot seguit entreu el cognom de l'autor (seguit pel nom si el sabeu) i cliqueu cercar. Si busqueu un autor amb els dos cognoms i no el trobeu, torneu a buscar-lo utilitzant només el primer cognom.

Per exemple, buscarem l’autora Mercè Rodoreda

2.GIF


3. Tot seguit us apareixerà l’index amb l’autor escollit. El número que apareix a la part esquerra (Núm entrades) fa referència al nombre de documents que es tenen de l’autor triat.

3.GIF


4. Ara cliqueu a sobre de l’autor escollit per veure els documents que té associats. Tot seguit n'apareixerà una llista.

4.GIF

5. Per veure els exemplars i l’estat del document escollit heu de clicar a sobre del nom del títol. (Per exemple anem a veure els exemplars del títol: El carrer de les camèlies).

5.GIF


6. A la part de dalt del menú d’Informació bibliogràfica us apareixerà la informació del document (autor, títol, etc.) i a sota, en la icona de Còpies, us remetrà al menú d’Exemplars i volums.

6.GIF


7. En aquest menú podreu saber les biblioteques que el tenen (localització), la seva disponibilitat (estat) i el codi de barres (codi). Si voleu localitzar el document a la biblioteca, cliqueu a sobre del número que apareix a l’esquerra i accedireu a la pantalla de les dades de l’exemplar.


7.GIF


8. A la pantalla de les dades de l’exemplar la signatura topogràfica us indica on podeu trobar el document a la biblioteca. Per tal de trobar-lo podeu mirar les indicacions de la biblioteca i, si cal, adreçar-vos al taulell d’informació bibliogràfica.


Altres opcions

Fitxa.GIF Fitxa: et dóna més informació bibliogràfica del document

Mainmenu.gif Nova cerca: et porta de nou a la pantalla principal de cerca

Help.gif Ajuda: “ajudes del catàleg”


Demostració del tutorial

Media:Cerca_per_autor.swf‎


Consells per a la visió dels vídeos