Cerca combinada pas a pas

From WikiEducator
Jump to: navigation, search

1. Una vegada estigueu a la pàgina principal del catàleg, seleccioneu l'opció Cerca combinada. Podeu fer la cerca limitant la localització on voleu que es trobi el document que busqueu. Per utilitzar aquest límit de cerca seleccioneu la biblioteca de l'apartat “Buscar al catàleg de”.


37.GIF


2. Tot seguit entreu l'expressió de cerca a la casella en blanc tenint en compte que: • L'expressió de cerca ha de tenir la forma (Tipus de Cerca=Terme de Cerca) • Podeu fer cerques per: o Paraula clau general o Paraula clau d’autor/a o Paraula clau de títol o Paraula clau de matèria • Podeu combinar dues o més expressions de cerca amb els operadors booleans I, O, NO Per exemple, per buscar documents que tractin dels maltractaments als infants o violència ho hauríeu de fer de la següent manera:

(PARAULA CLAU DE MATÈRIA=maltractaments I PARAULA CLAU DE MATÈRIA=infants) O (PARAULA CLAU DE MATÈRIA=violència) O per buscar un llibre de la Teresa Pàmies del qual no recordem el títol i només sabem que hi apareix la paraula guerra:

(PARAULA CLAU D’AUTOR=Pàmies, Teresa) I (PARAULA CLAU DE TÍTOL=guerra)


38.GIF


3 . Una vegada tingueu l'expressió de cerca posada ja podeu clicar a l'opció Cercar.


4. Tot seguit apareixerà una llista amb els documents que compleixen els requeriments que heu fixat prèviament. Una vegada tingueu els títols en pantalla, cliqueu a sobre del número que apareix a la part esquerra per veure quins exemplars té i on es troben localitzats. Per exemple, anem a veure els exemplars del títol Memòries de guerra i d’exili.


39.GIF


5. Arribareu a la pantalla d’Informació bibliogràfica on us apareixerà la informació del document (autor, títol, etc.). Si aneu a Còpies, veureu el Menú d’Exemplars i volums.


40.GIF


6. En el menú d’Exemplars i volums podreu consultar la biblioteca o biblioteques que el tenen (localització), la seva disponibilitat (estat) i el codi de barres (codi). Si voleu localitzar el document a la biblioteca, cliqueu a sobre del número que apareix a l'esquerra i accedireu a la pantalla de les dades de l’exemplar.


41.GIF


7. En aquesta pantalla de dades de l’Exemplar, la signatura topográfica us indica on podeu localitzar el document a la biblioteca. Mitjançant les indicacions corresponents de la biblioteca hi podreu arribar, i sinó pregunteu al taulell de referencia.


42.GIF


Altres opcions

Fitxa.GIFFitxa: et dóna més informació bibliogràfica del document

Mainmenu.gifNova cerca: et porta de nou a la pantalla principal de cerca

Help.gifAjuda: “ajudes del catàleg”


Demostració del tutorial

Media:Cerca_combinada.swf‎


Consells per a la visió dels vídeos