

Workshop on OER

- A COL-BOU Initiative

OER WORKSHOP SCHEDULE

15-17 February, 2014 Day-1

		Day-I				
Item	Description	Mode	Responsibility	Duration	Starts	Ends
	Day 1, 15 February	/ 2014, Saturda	ay			
Session 1		•	•			
Registration	Informal networking (Tea/coffee will be served at worksho	p venue)	30 mins	9:00 AM	9:30 AM	
Inaugural session	 Welcome address by the VC, BOU Aims of the workshop Purpose of the workshop 	Face-to-face	VC, BOU	45 mins	9:30 AM	10:15 AM
Welcome from COL	To be decided by COL	Asynchronous Video presentation	To be decided by COL	15 mins	10:15 AM	10:30 AM
Morning tea	Informal networking (Tea/coffee with snacks will be served	at workshop venue	e)	30 mins	10:30 AM	11:00 AM
Session 2						
Workshop plan	Workshop events and mode of conduct by Facilitator	Face-to-Face	Prof. Mostafa Azad Kamal	30 mins	11:00 AM	11:30 AM
What are OER?	 Defining the concept The dimensions of OER OER, distance education and resource-based learning The implications for education planners and decision-makers Creating conditions for OER usage 	Face-to-Face	Professor Khondoker Mokaddem Hossain Prof. Mostafa Azad Kamal Prof. Sadia Afroze Sultana	90 mins	11:30 AM	1:00 PM
Lunch	Informal networking (Lunch will be served at workshop ver	nue)		90 mins	1:00 PM	2:30 PM
Session 3						
Overview of open licenses	Creative Commons Licenses (conditions, licenses, considerations)	Face-to-Face	Prof. Sadia Afroze Sultana	60 mins	2:30 PM	3:30 PM
Afternoon tea	Informal networking (Tea/coffee will be served at worksho	orkshop venue)			3:30 PM	3:45 PM
Wrap up	Wrap up Session 2 and Session 3	Face-to-Face	Professor Khondoker Mokaddem Hossain	30 mins	3:45 PM	4:15 PM
Rapporteur	Dr. Iqbal Hossain, Mr. Iftekhar Khalid					



Workshop on OER - A COL-BOU Initiative

Day-2

Day 2, 16 Feb 2014, Sunday								
Item	Description	Mode	Responsibility	Duration	Starts	Ends		
Session 1								
Opening		Face-to-face	Pro-Vice Chancellor, BOU	15 mins	9:00 AM	9:15 AM		
OER examples and websites		Face-to-Face	Prof. Sadia Afroze Sultana	30 mins	9:15 AM	9:45 AM		
OER case study	Two cases of two countries will be presented	Face-to-Face	Prof. Sadia Afroze Sultana Prof. Mostafa Azad Kamal	45 mins	9:45 AM	10:30 AM		
Morning tea	Informal networking (Tea/coffee will be served at workshop	venue)		30 mins	10:30 AM	11:00 AM		
Session 2								
Presenting OER Policy	BOU OER Policy presented	Face-to-Face	Prof. Mostafa Azad Kamal Prof. Sadia Afroze Sultana	60 mins	11:00 AM	12:30 PM		
Small group Exercise- 1 Exercise sum up	Participants exercise on OER policy Summary of the feedbacks	Face-to-Face	Prof. Sadia Afroze Sultana	30 mins	12:30 PM	1:00 PM		
Lunch	Informal networking (Lunch will be served at workshop venue)			90 mins	1:00 PM	2:30 PM		
Session 3								
Copyright Policy	Discussion on policy feedbacks	Face-to-Face	Prof. Mostafa Azad Kamal Prof. Sadia Afroze Sultana	60 mins	2:30 PM	3:30 PM		
Afternoon tea	Informal networking (Tea/coffee will be served at workshop				3:30 PM	3:45 PM		
Wrap up	Discussion on the policy Addressing the questions	Face-to-Face	Prof. Mostafa Azad Kamal	30 mins	3:45 PM	4:15 PM		
Rapportuer	Ms. Ananya Laboni, Mr. Iftekhar Khalid				1			



Workshop on OER - A COL-BOU Initiative

Day 3, 17 Feb 2014, Monday								
Item	Description	Mode	Responsibility	Duration	Starts	Ends		
Session 1								
Opening		Face-to-face	Treasurer, BOU	15 mins	9:00 AM	9:15 AM		
OER – Prospects and Opportunities	OER – Prospects and Opportunities Response to questions on BOU OER policy	Video Conferencing	Dr Wayne Mackintosh, Director OER Foundation, New Zealand	30 mins	9:15 AM	10:45 AM		
Morning tea	Informal networking (Tea/coffee will be served at workshop venue)			30 mins	10:45 AM	11:00 AM		
Session 2								
Small group discussion -2	Participants discuss changes to the BOU Policy	Face-to-face	Prof. Mostafa Azad Kamal	90 mins	11:00 AM	12:30 PM		
Key lessons learnt	Key lessons on OER are summarized	Face-to-face	Prof. Mostafa Azad Kamal	30 mins	12:30 PM	1:00 PM		
Lunch	Informal networking (Lunch will be served at workshop venue)			90 mins	1:00 PM	2:30 PM		
Session 3								
Copyright Policy Critics/Feedback	Participants agree on all the changes as presented by the facilitators	Face-to-face discussion	Prof. Mostafa Azad Kamal Prof. Sadia Afroze Sultana	60 mins	2:30 PM	3:30 PM		
Afternoon tea	Informal networking (Tea/coffee will be served at workshop venue)			15 mins	3:30 PM	3:45 PM		
Rapporteur	Ananya Laboni, Dr. Iqbal Hossain, Mr. Iftekhar Khalid							
Final wrap-up			Prof. Mostafa Azad Kamal	15 mins	3:45 PM	4.00 PM		
Closing address		Face-to-face	VC BOU	30 mins	4:00 PM	4:30 PM		