User:Miguel Llop/Temp/Geocerca.odt

From WikiEducator
Jump to: navigation, search

Informació i propostes sobre la Geocerca (Geocaching)

El geocaching és un joc que consisteix en buscar un tresor que altres participants han amagat amb l'ajuda d'un GPS, quan es troba es signa en un llibre de registres que conté l'amagatall (contenidor de diverses mides, molt petit o molt gran) i es deixa a on és perquè altres participants puguin també trobar-lo.


Un grup de geocercadors han posat 1001 amagatalls tot recorrent el Camí de Sant Jaume català, des de Port de la Selva fins a Alcarràs. Hi ha dos trams que coincideixen exactament amb la via verda. El 4 Girona - Amer conté 55 amagatalls i el 5 Amer - Sant Esteve d'en Bas en té 70.


http://ca.geopelegrins.cat/


Aquesta gent han contactat amb nosaltres per tal de col·laborar mútuament. Mantenir i promocionar aquest conjunt d'amagatalls requereix una petita feina en la que nosaltres podríem participar en diversos aspectes:


  • Evitar trencar els contenidors quan es facin obres.
  • Ajudar a reposar els trencats o perduts (En Pep quan vagi a fer la ronda).
  • Posar petits regals nostres en alguns contenidors (augmentant així l'atractiu de l'activitat). Per exemple clauers, enganxines, cintes reflectants, postals, etc). No es tracta de comprar res sinó d'utilitzar el que ja tenim.
  • Alguns dels contenidors inclouen segells de tinta. Els participants poden portar un full que emplenen amb aquests segells (com es feia amb el passaport de les Vies Verdes). Un cop emplenat els dona dret a vindre a recollir algun detall, per exemple una guia, un vídeo, etc.

Penso que això te avantatges per a nosaltres ja que portem gent a la Via Verda, fem difusió del nostre material en un col·lectiu interessat en la natura, generem notícies pels mitjans, es pot combinar amb altres estratègies i esdeveniments, etc. També ajudarà a donar a conèixer el Consorci i la feina que fem.

Ho podem veure com una ruta temàtica més, igual que una que sigui Enològica o un altre que sigui de Turisme Industrial, d'Observació d'Ocells o del que sigui.

Amb una dedicació mínima al llarg d'uns mesos podem valorar si ens resulta rendible. Llavors podem fàcilment ampliar a la totalitat de les Vies Verdes, a Pirinexus, als itineraris complementaris, etc. Hi ha moltes mes coses a dir però com a plantejament inicial crec que no cal profunditzar mes.


Ja he mantingut una primera reunió amb la Sònia Oliveras, la persona que ens va contactar. Si es veu be concretaré definitivament la col·laboració. Li he enviat un correu demanant resposta a temes que varen quedar pendents:


  • Els regals que proposem caben als contenidors? Als contenidors mitjans, que hi ha 1 a cada ruta, podem posar Rutes literàries o capses de colors. Als petits (2 al tram 4 i 6 al tram 5) només les caixes de colors o objectes de mida similar com cintes reflectants, clauers, podometres, etc.
  • Li sembla be al grup vostre que nosaltres hi col·laborem?
  • Ja que em dius que ara mateix no estas gaire activa en el tema, vols que parlem amb algú altre del grup?
  • Es veuria be en un futur ajudar a ampliar cap a altres sectors de la Via Verda?
  • He sentit a parlar dels esdeveniments CITO, saps si per aquí n'hi ha tradició de fer-ne? Respecte al CITO, no se'n fan gaires però se'n fan. El punt fort és trobar el lloc just que hi hagi porqueria i sigui accessible i no sigui un abocador (objectes molt grans). En vaig fer un al Parc Ribes del Ter fa un any. El 21 i 22 d'abril serà el dia internacional dels CITOs i n'hi hauria d'haver algun per aquí pq donen un souvenir a qui en loguegi un aquests dies. Encara no n'hi ha cap de programat a Catalunya. Tindrieu alguna proposta de lloc? Et torno contesta quan sàpiga alguna cosa de la resta.